Πώς τα χρώματα χρησιμοποιούνται για να κρύψουν ατέλειες;

Η ερυθρότητα (κόκκινο δέρμα) μπορεί να εξουδετερωθεί με αποχρώσεις του πρασίνου χρώματος

Πώς μπορώ να κάνω ένα φυσικό μακιγιάζ;

Ο στόχος του φυσικού μακιγιάζ είναι να καλύπτει κάποιες ατέλειες, να δίνει στο πρόσωπο φρεσκάδα και να τονίζει τη φυσική του ομορφιά. Εάν το δέρμα δεν έχει εμφανή ελαττώματα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι αρμονικά, το κατάλληλο makeup κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενισχύσει μόνο τη φυσική γοητεία της γυναίκας, ενώ είναι αόρατο.

Ανεξάρτητα όμως από το είδος του μακιγιάζ που επιλέγετε, πρέπει να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα εφαρμογής: foundation και εφαρμογή πούδρας,  λεπτή γραμμή liner στα μάτια, εφαρμογή ρουζ και κάλυψη των χειλιών με κραγιόν ή γυαλάδα.

Τι πρέπει να προσέξω για το μακιγιάζ;

Ένα κομψό make-up φαίνεται πάντα εντυπωσιακό, προσελκύοντας την προσοχή των άλλων. Ένα κορίτσι που γνωρίζει την τεχνική της εφαρμογής μπορεί εύκολα, γρήγορα και ευχάριστα να μεταμορφωθεί (εμείς με τους μαθητές μου το ονομάζουμε «ωραιοποίηση»), υπογραμμίζοντας τα πλεονεκτήματά της. Το όμορφο μακιγιάζ είναι συνήθως αποτέλεσμα συνδυασμού δυο παραγόντων:  ένα σύνολο επαγγελματικών καλλυντικών υψηλής ποιότητας & η γνώση των βασικών κανόνων της δημιουργίας του.

Παρά το γεγονός ότι το μακιγιάζ είναι κατά κύριο λόγο θηλυκή τέχνη, δεν το κατέχει κάθε κυρία. Έχοντας τα πιο ακριβά καλλυντικά τύπου luxury, αυτό από μόνο του δεν εγγυάται ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.  Γνωρίζοντας όμως πώς να εφαρμόζετε σωστά το μακιγιάζ, μπορείτε να είστε εντυπωσιακές και ελκυστικές, χωρίς να έχετε οπλοστάσιο σωλήνων, βάζων και παλετών.

Το μακιγιάζ μπορεί να είναι δύο τύπων: απλό ή περίπλοκο. Το πρώτο είναι απαραίτητο για να δώσει φρεσκάδα στο πρόσωπο της γυναίκας, και με το δεύτερο, δουλεύουμε και τις ατέλειες του δέρματος (πχ. ουλές).

Ανάλογα με την ώρα της ημέρας και την περίσταση, το μακιγιάζ μπορεί να είναι καθημερινό (κοντά στο φυσικό) και βραδινό, δηλαδή με πιο έντονο ύφος ή χρώματα.

Foundation tips

Η σωστή εφαρμογή του makeup μπορεί κάλλιστα να τονίσει τα ζυγωματικά σας, να «ανασηκώσει» τα βλέφαρα.

Τα μυστικό είναι ένα μείγμα από σκούρες και ανοιχτές αποχρώσεις. Για παράδειγμα χρησιμοποιήστε πιο ανοιχτές αποχρώσεις στο “Τ” του προσώπου (στο κέντρο του μετώπου και της μύτης) και πιο σκούρες αποχρώσεις στην εξωτερική πλευρά του προσώπου, κάτω από τα ζυγωματικά και στο λαιμό.

Χρήσιμα tips για σκιές σε κρεμώδη υφή 

Μερικές σκιές αυτής της ομάδας στεγνώνουν πολύ γρήγορα, έτσι απαιτούν μια ταχύτητα όταν εφαρμοστούν ( έχετε 40 δευτερόλεπτα να τις σβήσετε).

Οι σταθερές σκιές σε μορφή κρέμας (tints, προϊόντα σε υγρή μορφή) εφαρμόζονται ακόμη και με τα δάχτυλά σας: με την θερμότητα των δάκτυλων λιώνει το προϊόν και μπορεί να απλωθεί ομοιόμορφα. Είναι πολύ εύκολο να τις ντεγκραντάρετε (σβήσετε), χωρίς να πέφτουν κάτω από τα μάτια, δεν μπαίνουν στις γραμμές (ρυτίδες) και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια καθώς είναι πολύ σταθερές, -κάτι που είναι απαραίτητο για μια σύγχρονη γυναίκα.

Πώς αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της ασυμμετρίας στα μάτια;

Το πρόβλημα της ασυμμετρίας των ματιών είναι συνηθισμένο.  Αν το άνω βλέφαρο «κρέμεται» (σαν βλεφαρόπτωση) πάνω από το μάτι, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για ένα άψογο αποτέλεσμα

Εκτελέστε το μακιγιάζ ενώ στέκεστε μπροστά της και κοιτάζετε ευθεία την πελάτισσά σας.

Κάντε σκίαση στο βάθος στο ίδιο επίπεδο με το  κανονικό» μάτι. Για να ανεβάσετε  οπτικά  το προβληματικό βλέφαρο, το φρύδι πάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ελαφρώς πάνω από τη φυσική γραμμή – αυτό μπορείτε να το κάνετε με το μολύβι, gel- υπάρχουν πολλά προϊόντα φρυδιών  στο εμπόριο.

Εάν η πελάτισσά σας είναι  λάτρης του eyeliner, καλό είναι να αποφεύγετε ένα τέτοιο μακιγιάζ των ματιών λόγω της ασυμμετρίας, όμως μπορείτε να κάνετε την τεχνική του “blended eyeliner”. Όταν δημιουργείτε το μακιγιάζ,  πάντα να ντεγκραντάρετε όλες τις γραμμές, δημιουργώντας τα «συννεφάκια»

Στο τέλος του μακιγιάζ να χρησιμοποιείτε πάντα μάσκαρα.

Πώς διαχειριζόμαστε τους δύσκολους πελάτες

Σχεδόν σε κάθε τμήμα makeup pro course καλούμαι να απαντήσω στην ερώτηση «τι να κάνω αν στον πελάτη δεν αρέσει τίποτα;». Στα δέκα χρόνια που διδάσκω έχω παρατηρήσει ότι οι μαθητές που ανησυχούν για τους «δύσκολους» πελάτες είναι εκείνοι που δυσκολεύονται με τα μοντέλα κατά τη διάρκεια του μαθήματος και στη συνέχεια έχουν προβλήματα και με τους πελάτες τους. Είναι σαν να προσελκύουν τέτοιες συμπεριφορές.

Η απάντησή μου είναι πάντα η ίδια, δε χρειάζεται να λύσετε μια δύσκολη κατάσταση γιατί απλά δε θα αντιμετωπίσετε. Τι εννοώ;  ότι δε χρειάζεται να σκέφτεστε αρνητικά, να φοβάστε για προβληματικές συμπεριφορές και παράπονα. Πρέπει να σκέφτεστε θετικά, ότι όλα θα αρέσουν στον πελάτη, ότι θα μείνει ευχαριστημένος , ευγνώμων και θα σας συστήσει στους γνωστούς του. Εσείς θα κάνετε την δουλειά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλα τα επίπεδα. Θα χτίζετε ευχάριστες σχέσεις με τους πελάτες, τους συναδέλφους και τα μοντέλα σας. Εάν απολαμβάνετε εσείς πρώτα τη διαδικασία κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ θα το μεταδώσετε και στον πελάτη σας και ο ευχαριστημένος πελάτης είναι το Α και το Ω!

Πώς δουλεύουμε τα χρώματα

  • Οι έντονες αποχρώσεις συνδυάζονται με έντονες και οι πιο μουντές με μουντές (γκρι υποτόνους)

  • Χρησιμοποιήστε την ίδια «θερμοκρασία» στα χρώματα, οι θερμές αποχρώσεις συνδυάζονται εύκολα με θερμά χρώματα ενώ οι ψυχρές αποχρώσεις με ψυχρά χρώματα. Οι neutral συνδυάζονται με όλες τις αποχρώσεις

  • Achromatic colors (σκούρες, ανοιχτές, neutral, taupe, μπεζ και φυσικές αποχρώσεις) συνδυάζονται με όλες τις αποχρώσεις

  • Συνδυάστε διαφορετικές υφές : matte + satin + sparkle . Τα προϊόντα με διαφορετικό φινίριμα κάνουν το μακιγιάζ πιο σύγχρονο και ενδιαφέρον

  • Χρησιμοποιήστε το ρουζ στη φωτοσκίαση και στα μάτια

  • Χρησιμοποιήστε τα duo chrome και τις πιο σύνθετες αποχρώσεις για να δημιουργήσετε το εφέ των πολλών αποχρώσεων

  • Το έντονο μακιγιάζ με χρώμα βοηθά να κρυφτούν ατέλειες και να επικεντρωθεί το βλέμμα στα όμορφα σημεία κάθε προσώπου

  • Ο συνδυασμός χρωμάτων είναι τρόπος έκφρασης ιδεών και φαντασίας, δεν είναι απλά μια διαδικασία εφαρμογής έντονων χρωμάτων. Μελετήστε προσεχτικά το πρόσωπο και επιλέξτε το look που του ταιριάζει και τα σημεία που θα έχουν περισσότερη ένταση

Πώς να κάνω το εφέ του Glowskin

Χρησιμοποιήστε primmer, foundation, powder ή highlighter. Για soft & gentle εφέ συνδυάστε μέχρι δύο προϊόντα. Για πιο εντυπωσιακό glowskin εφέ χρησιμοποιήστε και τα τέσσερα προϊόντα με glow ingredients (shining). Συνδυάζοντας προϊόντα με τέτοιο φινίρισμα θα έχετε διαφορετικό εφέ στο δέρμα.

Πώς να κάνω την γραμμή waterline στο πάνω βλέφαρο

Χρειάζεται χρόνος και εξάσκηση είτε κάνετε τη γραμμή με μολύβι είτε με liner, ιδίως στα ευαίσθητα μάτια. Ζητήστε από την πελάτισσα να κοιτάει χαμηλά ενώ τεντώνετε το πάνω βλέφαρο λίγο προς τα επάνω, δηλαδή ανοίγοντας το σημείο αυτό. Σκύψτε ελαφρώς το κεφάλι σας για να ελέγχετε κάθε κίνηση και ξεκινήστε να κάνετε τη γραμμή. Κάντε μικρά «διαλείμματα» κατά την τοποθέτηση του προϊόντος ώστε το μάτι να ξεκουράζεται και να μην δακρύσει. Το πινέλο πρέπει να βρίσκεται πάντα αντίθετα από την κόρη του ματιού για αυτό ζητήστε από την πελάτισσα να κοιτάει δεξιά-αριστερά ανάλογα το σημείο που βάφετε.

Extra tip: Το liner ή το μολύβι χρειάζονται λίγο χρόνο για να στεγνώσουν, για το λόγο αυτό ζητήστε από την πελάτισσα σας να μην κλείσει τα μάτια της αμέσως μόλις φτιάξετε τη γραμμή ώστε να μην πάει στο κάτω βλέφαρο

Πώς κάνω τα χείλη να φαίνονται πιο μεγάλα

Τα ζουμερά χείλη εντυπωσιάζουν για αυτό μην τα φοβηθείτε. Αρχικά χρησιμοποιήστε πιο σκούρο μολύβι από το φυσικό χρώμα των χειλιών. Εφαρμόστε στο περίγραμμα και γεμίστε τους όγκους των χειλιών. Στη συνέχεια φωτίστε τις γωνίες με concealer για να κάνει αντίθεση. Εάν η πελάτισσα παρατηρεί τον εαυτό της στον καθρέφτη εκείνη τη στιγμή, ήδη το αποτέλεσμα θα την ενθουσιάσει. Στο τέλος χρησιμοποιήστε το κραγιόν σε πιο ανοιχτούς και έντονους τόνους. Έτσι παίζοντας με τις αποχρώσεις από το σκούρο και μουντό προς το ανοιχτό και έντονο, τα χείλη γίνονται πιο ογκώδη. Το μολύβι μας βοηθά να δυναμώσουμε το σχήμα.

Τι πρέπει να προσέξουμε στο αντρικό μακιγιάζ (αφορά τους γαμπρούς και πρόσωπα που θα βγουν στην τηλεόραση);

Πρέπει να δουλεύετε πολύ γρήγορα- γιατί δεν τους αρέσει η διαδικασία. Το μακιγιάζ δεν πρέπει να φαίνεται καθόλου από κοντά -«να μην καταλάβει κάνεις τίποτα».Μην χρησιμοποιείτε την λέξη «μακιγιάζ» την ώρα που τους βάφετε αλλά χρησιμοποιήστε εκφράσεις όπως «θα καλύψω ελαφρώς την κοκκινίλα», «θα δουλέψουμε ελαφρώς την λιπαρότητα» κτλ. Να μην κάνετε το αντρικό μακιγιάζ μπροστά στους φίλους του, γιατί θα του κάνουν πλάκα και έτσι θα αυξηθεί ο χρόνος της διαδικασίας.